آیا شما اصطلاح عسل شکری را شنیدهاید؟ فکر میکنید که عسل شکری یک عسل تقلبی است؟ آیا تا به حال واژهی تغذیهای به گوشتان خورده است؟ عسل تغذیهای نوعی عسل طبیعی هست و تفاوت فراوانی با عسل شکری دارد. در ادامه با بررسی مرحله ها تولید و فرآوری عسل تغذیهای متوجه خواهید شد که تفاوت بسیار کمی میان عسل طبیعی و عسل زلال تغذیهای وجود دارد. عسل تغذیهای چگونه به وجود میآید؟ - مرحله ها تهیه عسل تغذیهای مراحل تولید و برداشت عسل تغذیهای کاملا شبیه به مرحله
ها تولید عسل طبیعی است. تنها در یک مقطع جزئی تفاوتهای کوچکی ایجاد خواهد شد.
١. قرار دادن کندوها
قبل از آغاز فصل بهار کندوهای زنبور به قسمت مشخص شده برده میشود. این کار با مطالعه صورت میگیرد. چراکه گیاهان هر منطقه متفاوت است. در نتیجه کیفیت و نوع عسل تولیدی نیز متفاوت خواهد بود.
٢. جمع آوری گرده
پس از مستقر سازی کندوها زنبورهای عسل به کار خود مشغول خواهند شد. شروع به جمع آوری گرده میکنند. سپس آنرا به کندو میآورند و دیگر زنبورهای کارگر آنرا تبدیل به عسل طبیعی خواهند کرد.
٣. آنتی بیوتیک و درمان
یکی از ایرادات پرورش زنبور بیماری است. در مکانهای مشخصی و در برخی از فصول سال زنبورها از حالت طبیعی خود ضعیفترند. برای تقویت زنبورها و جلوگیری از تلف شدن کلونی لازم هست تا با نرم افزار آنتی بیوتیکهایی به زنبور خورانده شود.
زنبوردار با حل کردن داروها در مقداری شکرآب محلولی درمانی میسازد. سپس زنبورها از این محلول تغذیه میکنند. ممکن هست طی فرآیند تولید عسل مقداری از این محلول با گرده گل ترکیب شود.
٤. برداشت عسل و فرآوری
هنگام فرا رسیدن فصل برداشت زنبورداران کندوهای عسل را جمعآوری میکنند. پس از فرآوری و زلال سازی عسل، آنرا بسته بندی خواهند کرد. مشخصات آزمایشگاهی عسل تغذیهای چگونه است؟ عسل تولید شده توسط زنبورهایی که دارو خوردهاند کیفیت پایینتری نسبت به عسل زلال طبیعی دارد. اما این به معنی تقلبی بودن یا مشکل عسل نیست. همانطور که اشاره شد فرآیند کلی تولید کاملا مشابه است. با این تفاوت که در مقاطعی از سال به کمک محلول شکری به زنبورها دارو اطلاعات شده است. در جدول پایین شاخصههای اصلی عسل تغذیهای نشان اطلاعات شده است.
(جدول مشخصات آزمایشگاهی) آیا عسل تغذیهای طبیعی است؟
عسل تغذیهای یک اصطلاح است. به این معنی که در مقاطعی از سال زنبورها با شربت تغذیه شدهاند. برای پاسخ به سوال بالا باید دو شاخصه اصلی را مد نظر داشت: ١. مشخصات آزمایشگاهی
٢. دلیل تغذیهی زنبورها
به کمک نتایج آزمایش عسل میتوان اظهار نظر کرد که عسل آیا طبیعی هست یا خیر. بنابر مشخصات آزمایشگاهی باید شاخصههای اصلی عسل طبیعی در بازههای معرفی شده باشد. در غیر این صورت عسل طبیعی نخواهد بود. (جدول بازهی طبیعی بودن عسل)
به این نکته دقت فرمایید که چرا به زنبورها شربت میدهند. دلیل اصلی تغدیهی زنبورها، خوراندن دارو به آنهاست. اما گاهی زبورداران برای بالا بردن مقدار عسل هنگام برداشت بیش از اندازه به زنبورها شربت میدهند. البته با آزمایش عسل میتوان این موضوع را به آسانی فهمید.
عسل شکری چیست؟ - تفاوت عسل شکری با تغذیهای
در برخی از نقاط کشور گلها و گیاهان خیلی زود خشک میشوند. برای کسانی که در این مناطق مشغول زنبورداری هستند، معمولا بازدهی کندوها بسیار کم است. چراکه مقدار کمی گرده توسط زنبورها جمع میشود. برای جبران این کمبود اقدام به تغذیهی زنبورها میکنند.
با ترکیب آب و شکر محلولی رقیق را میسازند. زنبورها با تغذیهی از این شربت نیز میتوانند عسل تولید کنند. شکر موجود در آب را به قندهای اسان میشکنند. سپس زنبورهای کارگر آنرا به عسل تبدیل میکنند.
اگر زنبورها بیش از اندازه تغذیه شوند کیفیت عسل تولیدی به شدت افت خواهد کرد. عسل زود شکرک میزند و از طعم مطلوبی برخوردار نیست. به کمک آزمایش میتوان به آسانی به این مطلب پی برد. به این گونه عسلها به اصطلاح عسل شکری میگویند.
تفاوت اصلی عسل تغذیهای و عسل شکری در میزان ساکاروز آن است. البته مشخصات دیگری نیز وجود دارد که در جدول زیر به صورت کامل توضیح اطلاعات شده است.
(جدول تفاوت عسل تغذیهای و شکری) عسل زلال تغذیهای مناسب چه افراد است؟
با توجه به شاخصههای تشکیل دهنده عسل تغذیهای میتوان گفت که مناسب اکثر افراد است. تنها گروههای در خطر مانند افراد دیابتی که درجه دیابت آنها بالاست، کسانی که چاقی مزمن دارند و ... لیست کودکان در حال رشد افراد سالمند زنان باردار ورشکاران چگونه عسل تغذیهای را از عسل طبیعی تشخیص دهیم؟
تنها راه تشخیص تغذیهای یا طبیعی بودن عسل آزمایش آن است. به کمک آزمایش و تعین شاخصههای اصلی میتوان اظهار نظر کرد که عسل طبیعی هست یا تغذیهای.
برخی از فروشندگان راههای دیگری را پیشنهاد میدهند که مبنای علمی ندارد. هر چند میتوان عسل شکری را از عسل طبیعی جدا کرد اما در مورد عسل تغذیهای نمیتوان اظهار نظر قطعی کرد.
مزیت عسل تغذیهای چیست؟
به این دلیل که عسل تغذیهای هست کیفیت آن کمی از عسلهای طبیعی پایینتر است. اما فراموش نکنید که همان ارزش غذایی دارد. یکی از مزیتهای عسل تغذیهای پایینتر بودن قیمت آن نسبت به عسل طبیعی است.
خیلی از افراد علاقه دارند به جای شکر و قند هنگام آشپزی از عسل استفاده کنند. به دلیل بالا بودن قیمت عسلهای طبیعی معمولا این اتفاق رخ نمیدهد. اما عسلهای تغذیهای یک برگزیده عالی هستند. شما با قیمتی کمتر عسلی را با ارزش غذایی بالا تهیه مینمایید.
معرفی فروشگاه خرید عسل زلال تغذیهای
بسیاری از فروشگاهها عسلهای خود را با نام عسل طبیعی میفروشند و تفاوتی میان عسل تغذیهای و طبیعی قائل نیستند. حتی ممکن هست عسل تغذیهای را با قیمت عسل طبیعی بفروشند. گروه عسل ملکه کردستان با علم به روز و تاکید بر مسائل بهداشتی اقدام به تولید و فرآوری انواع عسل میکند. شما با مراجعه به بخش خرید عسل زلال تغذیهای میتوانید عسل مورد نظر خود را بیابید.
قبل از خرید محصول میتوانید مشخصات آزمایشگاهی آنرا مشاهده کنید. پس از حصول اطمینان از کیفیت عسل اقدام به خرید آن نمایید. هنگام تحویل عسل نیز برگه آزمایش آن در اختیار شما قرار میگیرد.
سخن پایانی
اگر بنابر برنامهی مناسب زنبورها تغذیه شوند، عسل تولیدی آنها کیفیت مناسبی خواهد داشت. عسل زلال تغذیهای نوعی عسل طبیعی است. تنها ممکن هست برخی از شاخصههای آن با عسل طبیعی تفاوت داشته باشد. شما میتوانید بدون هیچ ایرادی از عسلهای تغذیهای استفاده نمایید. اگر بیش اندازه حساس هستید، میتوانید از آن برای آشپزی و کارهای زیبایی استفاده کنید. امیدواریم مطلب فوق ابهامات شما را درباره عسل تغذیهای برطرف کرده باشد. لطفا کامنت ها و پیشنهادات خود را با ما در میان بگذارید.
https://amk-co.ir/what-is-the-nutrition-honey/